Foreco hout

Foreco Houtproducten heeft verschillende technieken om hout te verduurzamen. Zo krijgt het hout een mooie uitstraling en een langere levensduur.

Foreco

Foreco WaxedWood

WaxedWood is ontwikkeld om de levensduur en uitstraling van houtproducten naar een hoger niveau te brengen. Het biedt een combinatie van hoogwaardige houtproducten, met een impregnatie van een verduurzaming met een waterafstotende werking. WaxedWood, met hout uit verantwoord beheerde bossen, heeft zich uitstekend bewezen voor vermindering van krimp en zwelgedrag van het hout sinds 1995. WaxedWood biedt een levendige uitstraling, lange levensduur en zeer diverse toepassingsmogelijkheden

Materiaal en gebruik

De WaxedWood behandeling op de houtsoort Siberisch lariks heeft een prachtige kleurtransformatie door weersomstandigheden en UV stralen in de zon. Het hout begint met een groenbruine kleur waarna deze binnen een jaar geleidelijk verkleurt naar een warme bronze tint.

Kleuren

WaxedWood biedt diverse kleurmogelijkheden op basis van verschillende afwerkingssystemen. Bijv. Vintage voor een authentieke vintage look of Color, een rijk kleurenpalet waarmee het hout kan worden bewerkt.

Waarom Foreco WaxedWood

– Waterafstotend
– Levendige uitstraling
– Hoogwaardig houtproduct
– Geimpregneerd
– Verkrijgbaar in meerdere profielen
– Minimale levensduur van 15 jaar
– DUBOkeur certificaat

Foreco

Foreco NobelWood

NobelWood is ontwikkeld om de groeiende vraag naar tropisch hardhout duurzaam in te vullen. Middels een innovatieve techniek met biobased chemie wordt het snelstgroeiende naaldhout ter wereld gemodificeerd. Hierdoor krijgt het de uitstraling en levensduur van tropisch hardhout.

Materiaal en gebruik

NobelWood is tot in de kern geïmpregneerd en een uitstekende toepassing voor op de gevel. Bij de juiste montage geven wij 15 jaar garantie. Afhankelijk van gebruiksklasse en detaillering kan NobelWood technisch onderhoudsvrij wel meer dan 50 jaar geveltrouw blijven. 

Waarom Foreco NobelWood

– Tot in de kern geïmpregneerd
– Unieke natuurlijke vergrijzing
– Weerbestendig
– Onderhoudsvrij
– Brandvertragende eigenschappen

Foreco

Foreco SafeWood

NobelWood is ontwikkeld om de groeiende vraag naar tropisch hardhout duurzaam in te vullen. Middels een innovatieve techniek met biobased chemie wordt het snelstgroeiende naaldhout ter wereld gemodificeerd. Hierdoor krijgt het de uitstraling en levensduur van tropisch hardhout.

Materiaal en gebruik

SafeWood leent zich uitstekend voor toepassingen in vochtige omgevingen zoals een zwembad of soortgelijke omgeving. Het is waterdamp bestendig en is getest bij een luchtvochtigheid van  boven de 90%. SafeWood heeft in testen bewezen Euroklasse B te behalen voor gevel, wand of plafond. Door verhitting ontstaan brandbare houtgassen. De neutraliserende stoffen binden deze houtgassen waardoor er een afschermende koollaag aan de buitenkant van het hout ontstaat.

Kleuren

SafeWood Color biedt architecten vele mogelijkheden en ontwerpvrijheid door een rijk gevuld gevarieerd kleurenpalet. SafeWood Color is zowel voor een binnen- en buitentoepassing.

Waarom Foreco SafeWood

– Waterdampbestendig
– Euroklasse B
– Geschikt voor circulaire projecten dus opnieuw te gebruiken
– Onderhoudsvrij
– Brandvertragend
– Weersbestendig

Waarom Michon?

Grote voorraden, snelle levering

Communicatie is onze grote kracht; direct en transparant. Samenwerken met Michon betekent heldere afspraken en korte lijnen. Wij zijn trots op ons goede reputatie in de markt en werken graag samen aan een gezonde relatie met onze klanten en leveranciers.

# jaren ervaring
# medewerkers
# producten
# projecten

Even sparren?

Ons verkoopteam staat voor u klaar!