Trespa project Amsterdam bij Thonik


'Studio Thonik' (Amsterdam) - een nieuw gebouw dat meteen iconisch werd. Veelzijdig door zijn ontwerp, heeft het gebouw een lange termijn aanpak; het is voorstander van flexibiliteit en illustreert op briljante wijze de principes van duurzame ontwikkeling, van idee tot implementatie. Met zijn geribbelde gevels van boven naar beneden veranderde het gebouw van de ene op de andere dag in een onvermijdelijk herkenningspunt, een vrij smalle en ondankbare 'holle tand' aan de rand van de Wibautstraat. De huid van het gebouw, de balkons en de buitentrap, die diagonaal de straatgevel kruisen, profiteren op een geheel nieuwe manier van het esthetische potentieel van Trespa® Meteon®-panelen.

 

Ontwerp: Thomas Widdershoven (Thonik) in samenwerking met MMX architecten.

 

Meer info over dit project?

Neem dan contact met ons op via 0347 - 320 630.

 

 


“Studio Thonik”, gelegen aan de Wibautstraat in Amsterdam, Nederland, is een multi-functionele constructie met een ingebouwde lange-termijnflexibiliteit. Het doel van Thomas Widdershoven (mede-oprichter van Thonik), in samenwerking met Arjan van Ruyven (eigenaar van MMX Architecten), was om een veelzijdige en innovatieve ruimte te creëren die zich onderscheidt van haar omgeving. Volgens hun was Trespa® Meteon® Lumen in Diffuse-afwerking het gevelmateriaal dat volledig aan hun behoeften voldeed, door zijn zeer lage lichtreflectie wat de gevel een gladde, ingetogen matte uitstraling geeft.

 

 

 

"Ik was zeer verrast door het werkelijke uiterlijk van de platen. Met name de Lumen Diffuse-afwerking sprak me erg aan, die is heel mooi en expressief."

 

Thomas Widdershoven,

Medeoprichter, directeur & ontwerper | Thonik

 

 

 

 

"Toen ik de Trespa® Meteon®-stalen zag, wist ik meteen: dit is het!"

 

Arjan van Ruyven,

Oprichter & eigenaar | MMX Architecten

 

"Voor mij is het heel duidelijk: wat betreft High Pressure Laminate is er geen goed alternatief voor Trespa®-platen. Het is het beste product op de markt, zo simpel is het".

 

Ron van der Laak,

Algemeen directeur | Michon B.V.